Compostul vegetal ecologic este rezultatul al procesului microbial prin care deșeurile vegetale sunt transformate în fertilizant organic. Compostul ajută la menținerea umidității în sol, reducând cu până la 30% cantitatea de apă folosită pentru irigare. În plus, compostul aerează solul și îl face mai ușor întregul amestec în care este încorporat.
Una din principalele proprietăți ale compostului vegetal este aportul de azon și carbon adus în amestecuri, ajutând semnificativ la creșterea numărului de microorganisme și bacterii benefice din sol. Mai mult, este un foarte bun neutralizator al pH-ului din sol.
Rețeta Dr.Soil:
✗ Compoziție:
Compost ecologic provenit prin compostarea deșeurilor verzi
✗ Condiții de depozitare:
Păstrați în zone uscate și răcoroase
A nu se lăsa la îndemâna copiilor
✗ Termen de valabilitate:
Nelimitat
Mod de utilizare:
În cazul plantelor de interior sau de exterior în ghiveci sau jardinieră: compostul se încorporează în solul din ghiveci, astfel încât amestecul să devină o materie pufoasă, aerată, în care rădăcinile plantei să poată respira. Se udă la nevoie.
În cazul semințelor, răsadurilor sau a plantelor tinere: se pregătește un amestec din 2 părți pământ și o parte compost și se așterne în ghiveci sau în tăvi alveolare. Se udă la nevoie.
În cazul folosirii în grădină: compostul se încorporează superficial cu solul existent în grădină. Se continuă plantarea în mod normal. Se udă la nevoie.